LEER ZEILEN OP HET TWENTEKANAAL!

Waarom zou je helemaal naar Friesland gaan om te leren zeilen? Dat kan ook prima op het Twentekanaal! Vanaf de jachthaven van de EWV kunnen we zeilen tot aan Hengelo.

Heb je ook iets met water en wil je graag (beter) leren zeilen, kom dan zeilen bij de EWV. Van mei tot en met juli kun je bij de EWV leren zeilen onder begeleiding van ervaren zeilers. De zeillessen zijn 2 uur per week op een vaste tijd.

De EWV beschikt over verschillende typen zeilboten: Optimisten voor de jeugd en Polyvalken voor de wat grotere mensen.

Daarnaast hebben we op de woensdagavond een onderlinge zeilcompetitie. Dan gaan we in teams tegen elkaar match-racen in Polyvalken.

Doe mee en meld je aan via zeilles.ewv@gmail.com

Optimisten

Optimisten zijn kleine, 1-persoons zeilbootjes voor de jeugd van 7-13 jaar. Doordat je alles zelf moet doen, leer je supersnel zeilen als een pro. Natuurlijk wordt je goed begeleid en krijg je aanwijzingen van een instructeur in een rubber volgboot.

Polyvalken

Polyvalken zijn zeilboten met twee zeilen voor 4 personen. Hierbij komt het aan op goede samenwerking. Dit is het meest verhuurde type boot in Nederland. En als je in een Valk kunt zeilen, dan kun je eigenlijk met elk klein zeiljacht uit de voeten. De vereniging beschikt over twee Polyvalken, die we ook gebruiken voor de onderlinge match-race competitie.

Waar?

De zeillessen zijn bij de jachthaven van de EWV in Enschede. Vandaar varen we het Twentekanaal op.

Wanneer?

In de periode van mei tot begin juli, grofweg tussen de meivakantie en de zomervakantie, op een vast tijdstip elke week. Voor de jeugd (in Optimisten) op woensdagmiddag van 4 tot 6. Voor volwassenen (in Polyvalken) van 18.30 – 20.30 op een doordeweekse avond in overleg met de instructeur.

Kosten

Kinderen betalen slechts €20,00 per serie van ongeveer 8 lessen. Volwassen leden betalen €20,00 voor een clinic van 3 lessen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar zeilles.ewv@gmail.com.

Voorwaarden

* Het Optimistzeilen is voor kinderen van 7 – 13 jaar.
* Wie het eerst komt, het eerst maalt, maar bij veel animo gaan leden en hun kinderen voor.
* Cursisten moeten kunnen zwemmen: minimaal zwemdiploma A.
* Kinderen moeten een zwemvest dragen. Heb je er zelf geen, dan kun je er een lenen van de club.
* Cursisten, en hun ouders bij toerbeurt, worden geacht te helpen met het te water laten, op- en aftuigen en weer opruimen van de boten.
* Tenslotte, verwachten we dat cursisten voorzichtig met het materiaal en elkaar omgaan en goed luisteren naar de instructeurs.