Zeilles op ons Twentekanaal in 2018

Zeilles op ons Twentekanaal in 2018

Ook in 2018 gaan we weer tussen de meivakantie en de zomervakantie zeilles geven. Wekelijks op een vast tijdstip op doordeweekse dagen, op begin van de avond (niet op woensdagavond, want dan worden de boten gebruikt voor match racen). Doelgroep is zowel de jeugd als volwassenen, zowel leden als niet-leden, zowel beginners als gevorderden.

Het tijdstip van de lessen is nog te overleggen en hangt af van de aanmeldingen. We willen proberen rekening te houden met de leeftijden (kinderen van ca 8-12;  pubers; volwassenen), het niveau, en het tijdstip waarop men kan. De lessen gaan in principe altijd door, ook bij slecht weer. Als het echt veel te slecht is (onweer, stortregen), dan wordt in overleg besloten of het beter afgezegd kan worden. De instructeur houdt hierover contact met de cursisten.

We geven een serie van 8 lessen, dat kost 30 euro voor leden. Als introducés hiervan gebruik willen maken, dan moeten zij lid worden. Ook is het mogelijk om een clinic van 3 lessen te volgen voor slechts 10 euro. Voor EWV-leden en kinderen kost dat 10 euro. Introducées zijn ook welkom voor een clinic van 3 lessen, maar van volwassen introducés vragen we 25 euro.

Uitgangspunt is dat je alle (3 of 8) lessen komt. Er wordt lesgegeven in de twee Valken van de EWV. De lessen duren ca. 2 uur inclusief het optuigen en aftuigen van de boot. Er zullen maximaal 4 cursisten in de boot zitten, samen met één instructeur. De instructeurs zijn allemaal ervaren zeilers, maar niet allen gediplomeerd zeilinstructeur. Het gebeurt onder supervisie van iemand die CWO-gecertificeerd is. De zeillessen zullen een goede opstap zijn voor als men verder wil met zeilen of zeillessen, maar we geven geen diploma’s af. In principe zal een goede cursist in staat zijn onder goede weersomstandigheden zelfstandig met een zeilboot op pad te gaan, na het volgen van deze 8 lessen.

Aanmelden kan op zeilles.ewv@gmail.com

Geef bij de aanmelding door: naam cursist, leeftijd (indien het om een kind gaat), en contactgegevens

Aangezien we na de meivakantie (dus maandag 14 mei) met de eerste lessen willen beginnen, graag aanmelden voor Koningsdag!

Van aanmeldingen die later binnen komen kan ik niet meer garanderen dat ik een geschikte groep kan samenstellen.

Namens de zeil commissie,

Trynke Papa