Zeilen op het Twentekanaal, kan dat????

Voor jong en oud!

Project-Z is voor iedereen die belangstelling heeft voor en nieuwsgierig is naar zeilen en watersport in het algemeen. Er wordt gevaren met motorboten, open zeilboten en modelboten en ook een tochtje met een van deze boten behoort tot de mogelijkheden. Gezelligheid staat voorop!

Wat gaan we doen?

We hebben de beschikking over 2 zeilboten: type Valk, een ruime open zeilboot waarin je instructie krijgt van een ervaren instructeur. Samen met nog 4 andere cursisten leer je de fijne kneepjes van het zeilen. Maar op de eerste plaats staat het maken van lol met elkaar.

Van eind april tot juli worden zeillessen gegeven voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Ook worden er onderlinge wedstrijden georganiseerd als de zogenaamde “Short Match Race” .

Waar doen we dat?

vkvnhvn_1442321056Vanaf de jachthaven van de E-W-V kunnen we zeilen tot aan Hengelo over het Twentekanaal. Daarbij komt het juist manouvreren, op het juiste moment overstag gaan en samenwerking kijken. HENGELO? DAAR BEN JE TOCH ZO? Het kanaal is veel groter dan je denkt! Kom het maar eens meemaken!


Informatie over zeilles EWV

Het is de bedoeling tussen de meivakantie en de zomervakantie zeilles te geven, wekelijks op een vast tijdstip op doordeweekse dagen, eind van de middag of begin van de avond,. Een serie van 8 lessen. Doelgroep is zowel de jeugd als volwassenen. En zowel leden als niet-leden. Wat er na de zomervakantie gaat gebeuren is nu nog niet besloten.

Het tijdstip van de lessen is nog te overleggen en hangt af van de aanmeldingen. We willen proberen rekening te houden met de leeftijden (kinderen van ca 8-12;  pubers; volwassenen), het niveau, en het tijdstip waarop men kan. De lessen gaan in principe altijd door, ook bij slecht weer. Als het echt veel te slecht is (onweer, stortregen), dan zullen we een theorieles geven in het clubhuis.

Voor iedereen geldt: je mag je opgeven voor 8 lessen. Of je geeft je op voor 3 proeflessen en beslist daarna of je doorgaat. Uitgangspunt is dat je alle (3 of 8) lessen komt. Kinderen en kleinkinderen van EWV leden mogen, als ze dat willen, een vriend of vriendin uitnodigen. Die komt dan mee voor de 3 proeflessen, of alle 8 lessen.

Wat kost het?
Het volgen van 3 proeflessen kost 5 euro. Als je (nog) geen lid bent van de EWV, dan ben je introducé. Als je na de 3 proeflessen door wilt gaan, dan moet je lid worden.

Serie van 8 zeillessen kost 15 euro voor EWV leden.
Voor niet-leden geldt dat zij lid moeten worden. De kosten zijn afhankelijk van leeftijd en of ouders lid zijn van de EWV:
– Jeugd waarvan de ouders lid zijn van de EWV. Voor hen kost het lidmaatschap 14.50 als men 12-21 jaar oud is. De 5 euro proeflesgeld krijg je terug. Voor kinderen van leden, jonger dan 12 jaar, is lidmaatschap gratis.
-Jeugd waarvan de ouders geen lid zijn van de EWV. Lidmaatschap kost 26,45 per jaar. De zeillessen zijn dan het eerste jaar gratis.
– Volwassenen: lidmaatschap kost 86 euro per jaar. De zeillessen zijn dan het eerste jaar gratis.

Er wordt lesgegeven in de twee Valken van de EWV. De lessen duren ca. 2 uur per keer, en er zullen maximaal 4 cursisten in de boot zitten, samen met één instructeur. De instructeurs zijn allemaal ervaren zeilers, maar niet allen gediplomeerd zeilinstructeur. Het gebeurt onder supervisie van iemand die CWO-gecertificeerd is. De zeillessen zullen een goede opstap zijn voor als men verder wil met zeilen of zeillessen, maar we geven geen diploma’s af. In principe zal men in staat zijn onder goede weersomstandigheden zelfstandig met een Valk op pad te gaan, na het volgen van deze 8 lessen.

WEDSTRIJDEN

Ook gaan we wedstrijdjes organiseren (matchracen) op de woensdagavonden, waaraan je met een team van 3 kunt deelnemen. Hier moet minimaal één zeiler bij zitten, die echt goed kan varen. Voor deelname wordt een klein bedrag gevraagd, 1 euro p.p.

Zelf de boot een dag of een dagdeel gebruiken kan ook voor weinig geld. Hiervoor moet eerst worden beoordeeld of men goed genoeg kan zeilen. Informatie hierover volgt later.

Er wordt een informatie bijeenkomst georganiseerd op woensdag 20 april, waarbij men diverse watersport activiteiten kan bekijken of aan kan deelnemen. Hiervoor hoef je je niet op te geven. Vrienden en kennissen meenemen mag, graag zelfs.

Doe je mee?

Wil je meedoen om kennis te maken met de mooie watersport? Meld je dan hieronder aan een mail te sturen naar:

t.j.g.papa@saxion.nl